LMT palielina apgrozījumu un attīsta eksporta produktus

APR
2019

Viedtelevīzijas attīstība, jaunu pakalpojumu ieviešana un mobilo datu patēriņa pieaugums ir ļāvis LMT 2019. gada pirmajā ceturksnī kāpināt apgrozījumu līdz 52,6 miljoniem eiro. Tas ir par 6 % vairāk, salīdzinot ar 2018. gada pirmo ceturksni.

“Pārdomāta uzņēmuma stratēģija ieguldījumiem tīkla kapacitātes, jaudas palielināšanā ir attaisnojies – mobilo datu pārraide LMT tīklā ir pieaugusi par vairāk nekā piekto daļu, un mēs turpināsim attīstīt mobilā interneta pieejamību, tostarp strādājam pie 5G ieviešanas. LMT klienti, saskaņā ar Tefficient datiem, ir trešajā vietā pasaulē mobilo datu patēriņa apjomā. Strauji aug arī LMT Mājas viedtelevīzija, kur līdz ar pasaules klases izklaides saturu mēs piedāvājam arī oriģinālraidījumus, turklāt jau rudenī pie skatītājiem nonāks pirmais LMT seriāls. Ne velti LMT Mājas viedtelevīzija tika novērtēta arī ārpus Latvijas ar nomināciju prestižajai Global Mobile Awards 2019 balvai divās kategorijās kopā ar tādiem nozares flagmaņiem kā Deutsche Telekom, Ericsson, Telia, Huawei un citām starptautiskām kompānijām,” uzsver Juris Binde, LMT prezidents.

Sekojot nozares tendencēm, LMT eksporta īpatsvars nākotnē varētu pieaugt līdz pat 30% uzņēmuma apgrozījuma. Tas iespējams, pateicoties 5G ienākšanai un LMT inovāciju projektiem. Februārī LMT jau otro reizi piedalījās pasaulē vadošajā mobilo tehnoloģiju izstādē Mobile World Congress Barselonā, kur apmeklētājus un potenciālos partnerus iepazīstināja ar jaunākajām tehnoloģiju inovācijām dronu, viedās pilsētvides un inteliģentā transporta, lietu interneta un drošības jomās.

2019. gadā LMT turpinās 5G tīkla infrastruktūras sagatavošanu, jaunu 5G bāzes staciju uzstādīšanu un 5G prototīkla izveidi. Jau šobrīd tīklā ir vairāk nekā 180 darbam ar 5G gatavas bāzes stacijas un to skaits turpina pieaugt, jo biznesa klienti jau sāk skaidrāk apzināties šīs tehnoloģijas izmantošanas priekšrocības un gatavo uz 5G balstītus pakalpojumus. Lai nodrošinātu kvalitatīvus un drošus mobilos sakarus, izmantojam Nokia sakaru tīkla infrastruktūru un pēc vairāku darbības rādītāju kopuma Nokia atzinusi LMT tīklu kā vienu no labākajiem pasaulē.

2019.gada pirmajā ceturksnī par 8,7% palielinājusies LMT rentabilitāte (EBITDA*), sasniedzot 17,5 miljonus eiro. LMT apgrozījums 2019. gada pirmajā ceturksnī ir 52,6 miljoni eiro, kas ir par 3 miljoniem eiro vairāk, nekā 2018. gada pirmajā ceturksnī.

*EBITDA – peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.

MEDIJU TELPA
* Sūti komandu, ja vēlies abonēt pakalpojumu par norādīto maksu jau tagad. Informācija par patērētāju atteikuma tiesībām. Vienreizēja pirkuma gadījumā pakalpojuma izpilde notiek uzreiz, nepiemērojot atteikuma tiesības.
Aizvērt

Lūdzu, atjaunini pārlūkprogrammu uz FireFox, Chrome, Safari vai Internet Explorer 9. Paldies!